• Blog

Blog

Poděkování nejen pro KONEP

Dělá nám radost být součástí něčeho, co dělá radost ostatním. Proto jsme rádi, že jsme mohli být součástí krásného počinu, kterého se zhostil KONEP spolu s dětmi z Pardubic. Rozhodli se během Velikonoc udělat radost seniorům v Domově pro seniory U Kostelíčka a poslat jim ručně vyrobené dárky. Čtěte více

Konec plastů v gastronomii?

Gastronomie nejen u nás v důsledku pandemie zažila obrovskou změnu a restaurace se z běžného provozu transformovaly do výdejních okének. Další změna je ale ještě čeká, a to v červenci tohoto roku, kdy pravděpodobně začne platit zákon zakazující výrobu a distribuci jednorázových plastových obalů. Čtěte více

Sous vide

Sous-vide je metoda vaření, která zahrnuje pomalé vaření potravin v hermeticky uzavřených sáčcích při kontrolované nízké teplotě vodní lázně. Tato technika umožňuje dosáhnout dokonale uvařených jídel s vynikající chutí a konzistencí. Zde je recept na jednoduché kuřecí prsa sous vide: Čtěte více